Opening Vrijheidspark Drachten

De doedelzakband van Noord Nederland, Fryslan, Leeuwarden

Opening Vrijheidspark Drachten

Opening Vrijheidspark Drachten

14 April 2023 was de opening van het vrijheidspark in Drachten. 

Mijn vader (Jan Modderman) heeft in de tweede wereldoorlog in het verzet gezeten in Drachten en hij was één van de vrijheidsstrijders ter ere waarvan dit park is opgezet. Mijn broer (Piet Modderman) was één van de initiatiefnemers om dit park te realiseren.

Tijdens een familie uitje kwam de opening nog van het park ter sprake en de vlag van de Royal Canadian Dragoons (de vlag van de Canadese bevrijders) en ik zei dat de gemeente Leeuwarden in het bezit is van zo’n vlag. En al snel werd contact opgenomen met de gemeente Leeuwarden met de vraag of de vlag geleend mocht worden. Ook vroeg mijn broer aan mij of wij (Jochem, Roel en ik) als eerbetoon aan mijn vader de opening van het park muzikaal wilden omlijsten.

Toen één keer bekend werd dat de vlag van de Royal Canadian Dragoons  gehesen zou worden tijdens de opening van het park kreeg het verhaal een grotere wending. 

Al snel werd het voorstel gelanceerd dat de Canadese bevrijders van de Royal Canadian Dragoons, die toch al in Oldeholtpade en omstreken waren, naar Drachten zouden komen om de opening van het park ook mee te maken. Helaas kon de enige Canadese bevrijder van de Royal Canadian Dragoons niet aanwezig zijn bij het bezoek aan Friesland, maar kwamen er wel een aantal (oud) militairen van de Royal Canadian Dragoons naar de opening.

Tja, een familie optreden bij zo’n grote bijeenkomst was wat karig en zo kwam het dat we met een groep van 4 Pipers (Jochem, Cor, Niels en Myren) en drie drummers (Rob, Roel en ik) deelnamen aan de opening.

Voor onze familie een emotioneel moment, mede als eerbetoon aan mijn vader en voor de band een dankbaar optreden dat zeer gewaardeerd werd.

Groet,

Welmoed.

Opening Vrijheidspark in Drachten. Muzikale begeleiding door doedelzakband Graham Lowlanders Pipes and Drusm.
Optreden van doedelzakband Graham Lowlanders Pipes and Drums uit Leeuwarden, Friesland.
Muzikale begeleiding bij de opening van Vrijheidspark in Drachten.