Graham Lowlanders

De doedelzakband van Noord Nederland, Fryslan, Leeuwarden

De Graham Lowlanders Pipes and Drums verspreidt al ruim 45 jaar de klanken van de Schotse muziek, zowel in Nederland als in grote delen van Europa.

De band verzorgt jaarlijks vele optredens, zowel als Full Band als Mini Band. De band is ontstaan vanuit het toenmalige trompetkorps “Soli Deo Gloria”. Enkele leden van dit trompetkorps hadden het idee om een doedelzakband te starten en is vanaf de start in 1972, inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle doedelzakband. Vanaf het jaar 1979 is de band bekend onder de naam “Graham Lowlanders Pipes and Drums”.

De kilt van de Graham Lowlanders heeft de tarten (kleur en motief) van de clan Graham of Montrose. Montrose is een plaats in het zuidoosten van Schotland en ook hier is een doedelzakband die de tartan van de Graham of Montrose draagt.

Het motto van de Clan, en dus ook van de Graham Lowlanders, is Ne Oublie, oftewel niet vergeten. Een motto dat perfect bij de band past, wij laten bij vele mensen een blijvende mooie indruk achter.

Lid worden van onze band?

Bent u geïnteresseerd om zelf in onze pipeband te spelen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!!

Wij leren u alles wat nodig is om een volwaardig spelend lid van onze band te worden. Iedereen die de leeftijd van 12 jaar bereikt heeft, kan bij ons terecht om les te krijgen. Een muzikale achtergrond is handig maar zeker geen vereiste. U wordt opgeleid door ervaren instructeurs en krijgt een goede begeleiding.

Lesmateriaal en instrument krijgt u gratis in bruikleen van de band.  Wij werken met een zogenaamde ‘Opstartcursus’, bestaande uit 10 (gratis) lessen. Na afloop van de opstartcursus kunt u aangeven of u door wilt gaan om een volleerd piper of drummer te worden binnen onze band.

Kom geheel vrijblijvend eens bij ons kijken, op iedere eerste maandag van de maand. Inloop is tussen 19:00 en 20:00 uur. Advies om vooraf even contact op te nemen met onze secretaris, dit i.v.m. met eventueel geplande activiteiten.

Wij repeteren op de volgende locatie:

Openbare basisschool Het Palet
Floris Versterstraat 2B
8932 BR  Leeuwarden

Op onze contact-pagina kunt u vinden op welke wijze u met ons in contact kunt komen.

Doedelzakband Graham Lowlanders Pipes and Drums uit Leeuwarden, Friesland.
Doedelzakband Graham Lowlanders Pipes and Drums uit Leeuwarden, Friesland.