Corona Update

De doedelzakband van Noord Nederland, Fryslan, Leeuwarden

Corona Update

Lieve muziekvrienden,

nu we beginnen te wennen aan de 1,5 meter afstand van elkaar en we de kleine dingen om ons heen beginnen te waarderen, staat onze wereld toch enorm op z’n kop. Veel optredens zijn afgelast of uitgesteld, we hadden ons 75 vrijheid niet “opgesloten” thuis bedacht. Helaas is de realiteit anders en houden we ons vast aan de richtlijnen van het RIVM om tot 1 juni 2020 geen activiteiten in verenigingsverband te houden.

de vlag van de Royal Canadian Dragoons en de Graham Lowlanders Pipes and Drums tijdens de herdenking van 4 mei in Huizum

We ontvangen ook veel uitnodigingen en verzoeken om te komen spelen bij zorg instellingen, verpleeghuizen, dorpen en andere organisaties die het op dit moment moeilijk hebben of heel hard aan het werk zijn. Hoe graag we dit ook willen doen en hoe trots we zijn op de mensen die nu voor elkaar klaar staan, willen wij het risico niet lopen dat mensen op onze muziek afkomen en daardoor besmet zouden kunnen raken.

Als we de corona de baas zijn dan zullen wij deze overwinning op gepaste wijze met jullie vieren.

Hoe 2020 er verder uit gaat zien is toch nog afwachten en we hopen op het beste. Mocht er meer duidelijkheid komen dan houden we jullie natuurlijk op de hoogte.

Het belangrijkste op dit moment is dat we samen proberen het virus te bestrijden en gezond blijven, daarom blijven we thuis. We wensen jullie veel sterkte en gezondheid in deze bizarre en onzekere tijd.

“Ne Oublie”

Namens alle leden & bestuur