“Vocaal en Muzikale dag” Winsum 21 April 2012

De doedelzakband van Noord Nederland, Fryslan, Leeuwarden

“Vocaal en Muzikale dag” Winsum 21 April 2012

Op 21 april 2012 zijn de Graham Lowlanders Pipes and Drums aanwezig tijdens de “Vocaal en Muzikale dag” in Winsum.

Bron: www.KCZB.info :

“Traditiegetrouw organiseert de KCZB Groningen elke twee jaar in de even jaren een Korendag in het prachtige dorp Winsum ten noorden van de stad Groningen. De muzikale dag vangt aan om 9.30 uur en eindigt om ongeveer 18.30 uur.
In ons KCZB jubileumjaar 2010 werd in muzikaal verband breed uitgepakt met binnen- en buitenactiviteiten. In 2012 willen wij daar graag een vervolg aan geven onder de naam “Vocaal en Muzikale dag”. Deze Korendag wordt gehouden op zaterdag 21 april as. In samenwerking met de “Stichting Promotie Winsum” maken we de dag nog aantrekkelijker voor het publiek.

Het evenement zal plaatsvinden op diverse locaties in Winsum, waaronder vier kerken, de muziektempel en verschillende buitenlocaties. Er hebben zich al achtenvijftig groepen (met ruim 1700 deelnemers) aangemeld voor deelname aan deze dag.
De variatie in de deelnemende groepen is groot. Zo is er een groot aantal zangkoren (kinder-, jeugd-, gospel-, vrouwen-, mannen- en gemengde koren), maar ook muziekverenigingen, straatmuzikanten, shantykoren, solisten enz. Zelfs een Doedelzakband komt het geheel versterken.
De “Stichting Promotie Winsum” verzorgt in samenwerking met winkels en bedrijven het opstellen van kraampjes waar onder andere heerlijke Winsumer Streekproducten worden aangeboden, zoals de Winsumer bonbons, -bollen en speltpannenkoeken, tot zelfs het overbekende Winsumer borreltje. Dat is dus smullen!

Iedereen is van harte welkom om niet alleen te genieten van de vele optredende koren, maar ook van de vele muzikale en culinaire straatactiviteiten in Winsum.
De prijs voor een programmaboekje is € 3,75 en hiermee heeft u de hele dag vrij entree in alle kerken. Ook is er ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.
UPDATE Foto’s en Video (Youtube)

Update: Nieuws van het Noorden