Vlootdag Harlingen 14 april 2012

De doedelzakband van Noord Nederland, Fryslan, Leeuwarden

Vlootdag Harlingen 14 april 2012

Zaterdag 14 april hebben enkele leden van de Graham Lowlanders Pipes and Drums i.s.m. Shantykoor Stuyvesant Sailors uit Wolvega meegedaan aan de Vlootdag Harlingen 2012.
Deze nieuwe vorm van samenwerking “Een Shantykoor en Pipes en Drums” sprak vele bezoekers aan.
De Vlootdag is de feestelijke opening van het zeilseizoen van de bruine vloot. Tijdens deze opening, die uitgegroeid is tot een ontzettend gezellig familie evenement, kon men genieten van mooie muziek van diverse shantykoren, heerlijk eten, de nautische markt. ook kon men de schepen bezichtigen. Aan beide kanten van de haven lagen de klippers, schoeners en tjalken klaar om de mensen aan boord te nemen. Als klap op de vuurpijl kon men een stukje meevaren met een van de schepen het wad op.
Hieronder een paar sfeer foto’s.