Foto’s uit de doos, Nickie

De doedelzakband van Noord Nederland, Fryslan, Leeuwarden

Doedelzakband Grahamlowlanders Pipes and Drums uit Leeuwarden

Foto’s uit de doos, Nickie

Door Corona zijn er op het heden geen optredens, daarom blikken een aantal leden van onze band terug in de tijd en vertellen hun ervaringen bij foto’s uit de doos. Dit keer bandlid Nickie.

Ik weet nog heel goed dat ik mijn doedelzak kreeg. Wat was dat een kickmoment. Ik zat al een half jaar bij doedelzakband Graham Lowlanders Pipes & Drums op les, les krijg je op de practice chanter, zodra je deze voldoende beheerst mag je gaan oefenen op de doedelzak.

Ik was zo blij met mijn doedelzak dat ik op verschillende mooie plekjes in Nederland zelfportretten heb gemaakt met dit gave instrument in de handen! Voor de foto maakt het natuurlijk niet uit dat er nog niet echt goede muziek uitkomt hahaha.

De andere foto is genomen toen ik voor het eerst (en meteen ook voor het laatst, wegens Corona) mocht meelopen met een optreden van de band. Het was in Tilburg tijdens de 75 jaar bevrijdingsparade. Samen met nog 9 andere pipe bands. Ik was nog niet voldoende gevorderd om op mijn doedelzak mee te blazen maar mocht achteraan met de Schotse vlag lopen.

Man man wat was ik zenuwachtig, wat stonden er veel mensen langs de weg.

Ik heb vooral naar de voetjes voor mij gekeken om goed in pas te blijven lopen. Zodra ik even niet oplette had ik alweer mijn verkeerde voet gezet. Pfff… blij dat ik alleen maar met de vlag hoefde te lopen en niet ook nog eens hoefde te blazen.

Nickie
Foto's uit de doos. Vlagdrager van de Schotse vlag in Tilburg tijdens de 75 jaar bevrijdingsparade.
Foto uit de doos. Voor het eerst meelopen met een optreden van de doedelzakband.
Nickie: Links met Schotse vlag.
Doedelzakspeler op de heide met ondergaande zon.
Doedelzakspeler op de heide met ondergaande zon.
Fotocredit: Nickie Fotografie