Demonstraasje foar ûnderwiis Frysk

De doedelzakband van Noord Nederland, Fryslan, Leeuwarden

Demonstraasje foar ûnderwiis Frysk

LEEUWARDEN – Ongeveer driehonderd actievoerders hebben donderdagavond 22 december in Leeuwarden geprotesteerd voor verbetering van het onderwijs van de Friese taal. De organisatie was in handen van de actiegroep Sis Tsiis. Nadat de demonstranten zich hadden verzameld op het Zaailand, ging het in een fakkeloptocht door de stad. De demonstratie moet ervoor zorgen dat het Fries weer een volwaardige plaats krijgt op de scholen.

Foto: Omrop Fryslân, Ronnie Porte

Bekende Friezen die ook demonstreerden waren Wout Zijlstra, Gurbe Douwstra, Nynke Laverman en Gerrit Breteler. Ook een select gezelschap van de Graham Lowlanders Pipes and Drums was erbij om het geheel muzikaal te ondersteunen.