Samenwerking Graham Lowlanders Pipes and Drums Leeuwarden en CMH Menaldum nu officieel

De doedelzakband van Noord Nederland, Fryslan, Leeuwarden

Samenwerking Graham Lowlanders Pipes and Drums Leeuwarden en CMH Menaldum nu officieel

Op maandag 26 mei 2014, hebben de voorzitters van de drumfanfare CMH uit Menaldum en de Graham Lowlanders Pipes and Drums uit Leeuwarden, met gepaste trots de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.
Met deze ondertekening is een formele basis gelegd voor de wens die was ontstaan tijdens Taptoe Leeuwarden 2013 en een vervolg kreeg tijdens Serious Request. Beide verenigingen zullen overigens hun eigen identiteit behouden en blijven zelfstandig.

Met de aangegane samenwerking wordt blaasmuziek met gevarieerd slagwerk gecombineerd met de intrigerende klanken van de Schotse doedelzak. In de drie noordelijke provincies zal gezamenlijk worden opgetreden tijdens de grotere evenementen als o.m. taptoes. Daarbij zullen de beide bands zowel eigen muziek als gezamenlijke nummers spelen.
Door het samenvoegen van de muzikale kwaliteiten van de beide verenigingen kan aan het publiek, een voor het noorden uniek muzikaal product worden geboden. Een unieke bundeling van een grote diversiteit aan instrumenten, waar alle leden van de beide verenigingen zich volledig voor willen inzetten.

Op vrijdag 29 augustus 2014, zal in Harlingen voor het eerst tijdens de Visserij Taptoe de nieuwe show worden gepresenteerd, waarvoor een aparte choreografie werd geschreven.

Voor meer informatie mail naar combybandgrahamcmh@gmail.com