5 oktober 2013 Taptoe Leeuwarden

De doedelzakband van Noord Nederland, Fryslan, Leeuwarden

5 oktober 2013 Taptoe Leeuwarden

Taptoe Leeuwarden biedt op zaterdag 5 oktober een absoluut topprogramma. De organisatie heeft vijf absolute topkorpsen weten te contracteren. Ook kan het publiek genieten van de wereldbefaamde New Guard America van het Amerikaanse leger. Daarnaast wordt hard gewerkt aan een speciaal project waarbij vier regionale showbands, De Bazuin Oenkerk, de Dansopleiding Fryslan én Iris Kroes hun medewerking verlenen. Kaarten zijn vanaf nu te bestellen op de website van Taptoe Leeuwarden.

Naast het Leeuwarder Pasveerkorps, krijgt het publiek in het WTC Expo ook de regerend WMC-kampioen K&G Leiden voorgeschoteld. Ook Advendo Sneek en Black Knights Drum & Bugle Corps behoren tot de top. Daarnaast wordt in de komende weken nog een WMC-wildcard uitgedeeld aan één van de topkorpsen op het Wereld Muziek Concours.

In het regioproject werken de Graham Lowlanders Pipes and Drums, CMH Menaldum, Oranje Minnertsga, Takost Stiens, Jeugd Dansopleiding Fryslân. de Bazuin Oenkerk en the Voice of Holland Iris Kroes samen. Doel is om een bijzondere act te ontwikkelen. Aan de opening werken onder andere Folkert Hans Tolsma, de Bazuin Oenkerk mee en clinicians van het nationale Mars, Show en Percussie Congres (voorheen NSC), dat overdag in het WTC Expo plaats vindt. Bijzonder is het optreden van New Guard America. Dit is een rifle-demonstratieteam, dat ongelooflijke routines uitvoert met echte geweren, compleet met bajonetten. Het team toert over de hele wereld en is nu ook in Nederland te zien. Ze worden gezien als het beste rifle-demonstratieteam van de wereld.

Zaterdagmiddag is er een grote streetparade door het centrum van Leeuwarden waar ook de Graham Lowlanders Pipes and Drums aan zal deelnemen.

Kaarten bestellen:
Kaarten voor Taptoe Leeuwarden kunt u al vanaf 15 euro simpel bestellen via de website van Taptoe Leeuwarden. Gezinnen kunnen voor 40 euro naar de Taptoe. U krijgt dan zijtribunekaarten voor twee volwassenen en twee kinderen tot 12 jaar.

Zowel de korpsen als de organisatie hoopt op volle tribunes. We hopen u dan ook als muzikant of korpsliefhebber in Leeuwarden te zien. Bestel uw kaarten snel op
http://www.taptoe-leeuwarden.nl/

UPDATE: Taptoe Leeuwarden op youtube

PROGRAMMA

Showkorpsen

Pasveerkorps Leeuwarden
K&G Leiden
Advendo Sneek
Rijnmondband Schiedam
DOS Ulrum
The Black Knights (UK)
Lutkewierum
New Guard America (USA)

Jubileumproject m.m.v.:

Takostu Stiens
CMH Menaldum
Oranje Minnertsga
Graham Lowlanders Leeuwarden
Jeugd Dansopleiding Fryslan
De Bazuin Oenkerk
Iris Kroes

Voor, tijdens en na de Taptoe

T-Brass
Folkert Hans Tolsma
Menaemer Feintsjes
Peter Haaima (Taptoesignaal)
Wilhelmina Bedum