VLOOTDAG Harlingen 2013 OP ZATERDAG 6 APRIL

De doedelzakband van Noord Nederland, Fryslan, Leeuwarden

VLOOTDAG Harlingen 2013 OP ZATERDAG 6 APRIL

Op zaterdag 6 april a.s. wordt in Harlingen de feestelijke start van het zeilseizoen 2013 van de bruine vloot gevierd.
De Graham Lowlanders Pipes and Drums zullen i.s.m. de Stuyvesant Sailors uit Wolvega hun muzikale medewerking verlenen aan dit evenement.

Er kan volop worden genoten van de Nautische sfeer in en om Harlingen. Bezoekers krijgen een indruk van activiteiten op het Wad, live muziek, heerlijk eten, de Nautische markt & braderie.

UPDATE: Foto’s en film van dit fantastisch optreden.

Voor een filmimpressie GPTV klik HIER en voor meer foto’s en film via FACEBOOK pagina van de Graham Lowlanders Pipes and Drums.

Persbericht van “Wad tot stad”
Frisse, zonnige vlootdag
Harlingen – Opnieuw was afgelopen zaterdag 6 april de Zuiderhaven het decor voor de traditionele opening van het vaarseizoen van de Verenigde Bruine Zeilvloot Harlingen. De showband van Hosanna verzorgde de aftrap, en later op de dag trad veelvuldig de Graham Lowlanders Pipeband (doedelzakband) uit Leeuwarden op. Samen met het Wolvegaaster Shantykoor verzorgden zij enkele indrukwekkende optredens.
Naast die muzikale activiteiten werd ook het eerste VVV magazine Noardwest Fryslân uitgereikt (sterk zo’n Friese Titel in Harlingen), en was de Frisian Yachtclub voor het aller laatst geopend in pakhuis de Zon. Een aantal schepen maakten tochtjes op het Wad, Horizontoer was actief evenals Harlingen Sail 2014. De Rotary gaf geld aan Sail voor het opleiden van jonge zeelui, en Beng Evenementen zette een prachtige nautische markt neer. Het was zonovergoten maar toch redelijk fris op deze 6de april. Op de zondag volgend op deze 21ste vlootdag was eindelijk een beetje lente waar te nemen en terwijl het in zuid Nederland volop regende was het in Harlingen op de pieren, waterkeermuur, Willemshaven, Westerzeedijk en waddenpromenade erg druk met wandelaars die genoten van de ‘voorjaarszon’.