4 Mei Herdenking Huizum

De doedelzakband van Noord Nederland, Fryslan, Leeuwarden

4 Mei Herdenking Huizum

De Graham Lowlanders Pipes and Drums (foto: Simon Ferwerda)

4 Mei Huizummer begraafplaats – De 4 mei herdenking in Huizum is een intieme, mooie en indrukwekkende herdenking met als thema “in vrijheid kiezen“. Net als vorig jaar mochten wij dit jaar de pipes and drums, het karakteristieke geluid van vrijheid, laten klinken. Extra speciaal was de vaandel van de Royal Canadian Dragoons die we dit jaar naast onze eigen vaandel droegen. De Royal Canadian Dragoons hebben Leeuwarden op 15 april 1945 bevrijd. De voordracht van de heer Stinis “oorlogskind” was ontwapenend en emotioneel en heeft ook veel bandleden diep geraakt.

de twee vaandels (foto: Simon Ferwerda)

We willen het committee Oorlogsgraven Huizum bedanken voor hun gastvrijheid.